Kausi 2015

Kauden valmistelut

Kauden 2015 valmistelut alkoivat jo syksyllä 2014. Tallimäen puolelle asensimme korit paikalleen, muutaman heittoalustan ja kävelysillat ojien päälle. Loput heittoalustojen kehikot valmistuivat talven aikana. Talvella myös suunnittelimme tulevan kesän rataan, kilpailuihin, tietoteknisiin, yms. liittyvät asiat. Kauden jälkeen voi todeta, että paljon saimme aikaan.

Kuvat: Tomi Poutanen & Vesa Peippo

 

Talkoot & ratamuutokset

Talkoita pidimme radalla paljon, talkootunteja kertyi vuodessa useampi sata. Talkoisiin osallistui n. 20 hlöä vuoden aikana. Suurin homma oli väylien raivauksessa ja risujen läjittämisessä. Heittoalustat asensimme huhtikuun aikana reilussa viikossa. Kaivurin, lapiomiesten ja maa-aineksien avulla homma sujui hienosti. Kiitos Rautjärven kunnalle projektin tukemisesta ja radan siistimisestä. Jatkuvan raivaustyön ohella kauden aikana valmistui penkit väylille ja muutama lisäväylä. Yksi väylä siirrettiin turvallisuussyistä, ja myös sen vuoksi että se muodosti kilpailuissa ”pullonkaulan”. Loppukesästä muutamaa väylää Tallimäessa tasoitettiin/raivattiin kaivurilla, ja samalla parannettiin ojien virtausta radan kuivumiseksi. Muutamalle väylälle levitettiin haketta, jolla yritetään pitää aluskasvillisuus kurissa ja estää kiekkojen häviämistä. Väyliä muutosten jälkeen on nyt 20.

 

Tietokonejutut

Päivitimme keväällä SDG:n nettisivut responsiiviseen muotoon (toimivat siis mobiilissa ja tabletissa) ja siirryimme tulospalvelussa Skoorin:in käyttöön. Tasoitukset pelaajille laskimme Excel-taulukon kaavalla joka kisan jälkeen. Talkootunnit hipoivat ”konttoripuolella” toista sataa.

Koulutus

Kauden aikana koulutuksia ja opastuksia pidettiin useita. Ne koostuivat mm. tyky-porukasta, useammista koululuokista, Kyläyhdistyksen tapahtumasta, Liikuntapäivästä, Kekäleniemen radan avajaisista ja Saaren radan suunnittelusta ja avajaisista. Näihin koulutuksiin osallistui arviolta n. 80 hlöä.

 

Simpele Open 2015

Ensimmäisiin ”isoihin” kilpailuihin varustauduttiin suurempaa osallistujamäärää silmälläpitäen. Valitettavasti tavoitteisiin ei kuitenkaan päästy. Syinä olivat; ajankohta loppukesästä, päällekäiset kilpailut sekä tuulinen ja kylmä sää. Muuten järjestelyt sujuivat hyvin, hiomista toki löytyy, mutta kilpailun läpiviemisen ”runko” on nyt valmiiksi suunniteltu ja kisaradan muutokset sekä toteutus todettiin toimiviksi. Tulevia kilpailuja varten väyläopaste tolpat ovat valmiina, samoin opasteiden suunnittelu onnistuu lyhyelläkin aikataululla.

 

Viikkokisa data

  • Aloituskisa 21.5, päätöskisa 28.11. Lisäksi perinteinen Tapaninpäivän kisa 26.12.
  • Yhteensä 28 kilpailua
  • Kisavariaatioita: Raaka- ja tasoitustulos, parikisa, led-kisa, CTP-kisa
  • Osallistuneita yhteensä 350 hlöä.
  • Keskiarvo oli 12,5 hlöä/kisa
  • 40 hlöä osallistui useampaan kuin kahteen kisaan, n. 20 hlöä ainakin kerran.
  • Eli yhteensä 60 eri hlöä osallistui kilpailuihin.
  • Kilpailijoina miesten lisäksi junioreita ja naisia, Lappeenrannasta Savonlinnaan.

 

EKLU Urheilugaala 2016

Simpele DiscGolf huomioitiin Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry:n järjestämässä Urheilugaalassa Vuoden 2015 Liikuttaja -palkinnolla! Palkinnon perustelut olivat: uusi laji tuotu paikkakunnalle työtä pelkäämättä ja ilolla. Tapahtuma järjestettiin Imatran Kylpylässä ja koolla oli n. 250 henkeä. Urheilugaalassa palkittavina oli mm. Etelä-Karjalan paras urheilija, nuoria menestyneitä urheilijoita, valmentajia, seuroja ja seuratoimijoita. Simpeleen Urheilijoille tuli myös kaksi muuta palkintoa, lista palkituista: http://www.eklu.fi/urheilugaala/urheilugaala-2016/